русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  10 серпня 2024 19:22 

ДТП на Буковині: "Лексус" з'їхав у кювет, у салоні міг перебувати митрополит Лонгин

підтримай автора: оригінал
8
10.4k
2
Учора, 9 серпня, у селі Струмок Дністровського району сталася автопригода, в якій травмувалися двоє буковинців.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua
Поліцейські попередньо з’ясували, що 22-річний житель села Молниця, керуючи автомобілем "Lexus", не впорався з керуванням, допустив з’їзд автомобіля в кювет.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій та його 58-річний пасажир отримали тілесні ушкодження, лікарі госпіталізували потерпілих до медичного закладу.
Відомості про вказані факти ДТП слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 та 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Водночас тг-канал Володар Часу стверджує, що за кермом перебував митрополит Лонгин (Михайло Жар). При цьому він був напідпитку.
"У п’ятницю, 9 серпня, митрополит Лонгін (Михайло Жар) разом з іншими священнослужителями Банченського Свято-Вознесенського чоловічого монастиря УПЦ (тої, що МП) вирішили відзначити свято великомученика Пантелеймона, того, що цілитель. Ну і природньо поїхали на богослужіння у Ломачинці Дністровського району, де є скит на честь цього святого.
Помолились, а потім вирішили трохи зцілитися на престольному святі. І так назцілювалися, так напричащалися, що дехто ледве стояв на ногах. Але для справжніх служителів православних така незручність зовсім не перешкода. Тож владика Лонгін мужньо сів за кермо Лексуса, що належить керівнику клініки Св.Луки при Банченському монастирі - отцю з дивним ім’ям Кльопа (ну насправді в миру він Тодор Мігаєсі).
Але далеко від’їхати не вдалося – всього за 25 км п’яний як чіп Жар не справився з керуванням і злетів просто із залізничного переїзду в селі Струмок. Лексус - зіжмаканий як шмата, пасажири травмовані, а Жар - в реанімації.
Нинішній настоятель Банченського монастиря Силуан теж у тій компанії в лікарні Св. Луки, але з іншого приводу - він кількома годинами раніше катався на водному мотоциклі і зламав ногу", - повідомляє видання.
Схожа інформація з'явилася і в священника ПЦУ Романа Грищука. У коментарі molbuk.ua отець запевнив, що отримав інформацію від авторитетних і надійних джерел.
Фото побитого "Лексуса" із фб-сторінки Романа Грищука
Як стало відомо molbuk.ua із власних джерел, ідеться про одну і ту ж ДТП.
У відділі комунікації поліції Чернівецької області не коментують, чи причетний до аварії митрополит Лонгин, а також в якому він був стані. Там лише зазначили, що триває досудове розслідування, у рамках якого будуть встановлені остаточно всі обставини ДТП.
Також у поліції закликали учасників дорожнього руху дотримуватися ПДР.
Водночас чернівецька митрополія УПЦ МП цей випадок поки що ніяк не коментувала. Кореспондентка molbuk.ua намагалася сконтактуватися із єпископом УПЦ МП Никитою, проте він не брав слухавку.
Редактор: Галина Олійник
10-08-2024, 19:22