русский корабльнахуй
 
Новини  09 серпня 2024 18:30 

Внаслідок удару по супермаркету у Костянтинівці загинуло 14 людей, поранено 43

підтримай автора: оригінал
11
-
-
Армія РФ 9 серпня двічі атакувала Костянтинівку на Донеччині. Зокрема внаслідок ракетного удару по супермаркету 14 людей загинули, 43 дістали поранення
Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.
“Це терор і варварство. Жодна ситуація на фронті не може бути виправданням для вбивств цивільних. Уже розпочато розслідування за фактом воєнного злочину. Країна-терорист має бути й буде покарана за все скоєне”, – цитує пресслужба очільника відомства Андрія Костіна.
Близько 16:00 керівник поліції Донеччини Руслан Осипенко в ефірі телемарафону інформував про 12 загиблих.
Раніше ДСНС України повідомляла про 11 загиблих та 44 поранених унаслідок російського удару по місту.
“Попередньо відомо, що для обстрілу окупанти використали ракету Х-38. Пошкоджено щонайменше чотири приватні будинки, торговельний центр, пошта, магазини, автомийка, автомобілі”, – йдеться у повідомленні.
Офіс генпрокурора раніше інформував, що внаслідок ворожого обстрілу Костянтинівки щонайменше 11 людей загинули, ще 37 дістали поранення різного ступеня тяжкості.
За даними слідства, 9 серпня 2024 року, о 11:05, російські війська нанесли, ймовірно, авіаудар по Костянтинівці. Окупанти влучили по місцевому торговельному центру, де знаходились продовольчі та господарські магазини.
Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко о 13:52 інформував, що рятувальники ліквідували пожежу торговельного центру площею 1 тис. кв. м.
Клименко додав, що внаслідок російського обстрілу по Костянтинівці постраждали 45 людей: 10 загинуло, ще 35 поранено. Також пошкоджено житлові будинки, магазини, більше десятка автомобілів.
Крім цього, російський удар пошкодив відділення “Нової пошти”, пишуть у пресслужбі.
“Співробітники живі. В одного з працівників контузія, його везуть до лікарні. Ми на зв’язку з колегами, аби надати всю необхідну підтримку та допомогу”, – пишуть у компанії.
Пізніше очільник ОВА Вадим Філашкін повідомив про ще один обстріл Костянтинівки, внаслідок якого було поранено 2 цивільних.
“Після цинічного ранкового удару по “Екомаркету” росіяни знову обстріляли Костянтинівку — цього разу зі “смерчів” по приватному сектору. Пошкоджено 6 приватних будинків і газогін”, – написав він.