русский корабльнахуй
 
Новини  09 серпня 2024 17:00 

росія досягає подальшого тактичного просування на сході — британська розвідка

підтримай автора: оригінал
13
-
-
Сухопутні війська росії продовжують ведення наступальних дій на багатьох ділянках лінії фронту та досягають подальшого тактичного просування.
Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії.
Розвідники вважають, що фокус російських операцій залишається в центрі Донецької області.
“Нещодавні наступи росіян поставили місто Покровськ приблизно на 16 км від поточної лінії фронту. Покровськ є значним матеріально-технічним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області”, — йдеться у звіті.
Окрім того, росія продовжує досягати успіхів у місті Нью-Йорк, а її просування в цьому районі загрожує місту Торецьк. Окупанти продовжують покладатися на дорогі удари піхоти для поступового просування на територію України, зазначає розвідка.
За даними Генштабу, протягом минулої доби, 8 серпня, зафіксовано 101 бойове зіткнення. Окупанти завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних ударів (зокрема, 89 КАБів), здійснили 4747 обстрілів, понад 180 з них — із реактивних систем залпового вогню.
Найбільша кількість російських атак — 29 — була на Покровському напрямку. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки.
Війська рф завдавали авіаударів у районах населених Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.
За минулу добу авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 19 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ, уразили три станції РЕБ, три РЛС, чотири артилерійських системи, два пункти управління та три спостережних пости російських загарбників.