русский корабльнахуй
 
новини  09 серпня 2024 09:45 

Що таке емульгатори в їжі і чи варто їх уникати?*

підтримай автора: оригінал
10
496
0
* Реклама
Якщо ви шукатимете термін "емульгатори" в соціальних мережах, ви побачите тисячі повідомлень про те, що ці інгредієнти завдають шкоди здоров’ю кишечника, психічному здоров’ю тощо.
Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим у British Medical Journal, може існувати зв’язок між ризиком серцево-судинних захворювань і споживанням певних емульгаторів харчових добавок.
Проте емульгатори додають до багатьох харчових продуктів, і Управління з контролю за продуктами й ліками (FDA) вважає їх безпечними для споживання. Харчові емульгатори проходять оцінку безпеки перед тим, як отримати дозвіл на використання в продуктах харчування, використовуючи ті самі підходи, що й інші харчові добавки.
Не всі емульгатори однакові, і розуміння того, як вони впливають на ваше здоров’я, починається з вивчення їх типів.
Що таке емульгатори?
Емульгатори — це інгредієнти, які допомагають стабілізувати суміші та запобігають поділу інгредієнтів, які зазвичай погано поєднуються, наприклад олії та води. Ці компоненти покращують текстуру та консистенцію деяких харчових продуктів, роблячи їх більш привабливими для споживачів.
Емульгатори є одними з найбільш часто використовуваних добавок у харчових продуктах промислового виробництва завдяки їхнім властивостям загущення, які покращують текстуру та подовжують термін зберігання. Вони відіграють унікальну роль для певних харчових продуктів. Наприклад, деякі емульгатори, такі як лецитин, гуарова камедь і карагенан, запобігають утворенню великих кристалів льоду в морозиві. Додавання лецитину також робить деякі шоколадні цукерки оксамитовими. Лецитин купити Київ можна доволі легко у будь - якому спеціалізованому магазині.
Користь для здоров'я лецитину:
  • Підтримка здоров'я печінки: Лецитин допомагає у розщепленні жирів у печінці і може допомогти запобігти накопиченню жиру в печінці.
  • Поліпшення функцій мозку: Лецитин містить холін, який важливий для виробництва ацетилхоліну — нейромедіатора, що підтримує когнітивні функції, пам'ять та концентрацію.
  • Зменшення рівня холестерину: Лецитин може допомогти у зниженні рівня "поганого" холестерину (LDL) в крові і підвищенні рівня "доброго" холестерину (HDL).
  • Підтримка здоров'я серця: Завдяки впливу на рівень холестерину, лецитин може сприяти покращенню загального стану серцево-судинної системи.
  • Багато продуктів, які містять емульгатори, вважаються ультраобробленими, і вони можуть містити більше доданого цукру та/або солі порівняно з продуктами без емульгаторів. Примітно, що дослідникам вдалося відокремити роль емульгаторів у здоров’ї серця від інших факторів, пов’язаних із вживанням продуктів ультра-обробленої обробки, що свідчить про те, що спостережувані ефекти не були наслідком змішуваних змінних.
    ЕМУЛЬГАТОРИ, ЗОКРЕМА ЛЕЦИТИН НЕ Є ЛІКАРСЬКИМ ПРЕПАРАТОМ.
    Редактор: Марія Фернюк
    9-08-2024, 09:45