русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  09 серпня 2024 08:15 

9 серпня: яке сьогодні свято, традиції та забобони

підтримай автора: оригінал
11
572
0
Що сьогодні за церковне свято
9 серпня в церковному календарі – день пам’яті святого апостола Матія. Він народився у Вифлеємі і походив із коліна Юди. З раннього дитинства він вивчав Закон Божий під керівництвом святого Симеона Богоприїмця. Коли Ісус Христос явив Себе світові, Матій увірував у Нього як у Месію і став одним із 70 учнів, яких Господь посилав по двоє перед Собою.
Після Вознесіння Ісуса Христа Матій був обраний за жеребом до числа 12 апостолів замість Іуди Іскаріотського. Він проповідував Євангеліє в Єрусалимі, Юдеї, Антіохії Сирійській, Каппадокії, Синопі, Амасії, Едесі та Севастії. За церковним переказом, Матій також проповідував у Ефіопії Понтійській (нинішня Західна Грузія) та Македонії.
Святий Матій зазнав багато небезпек під час своєї місії, але Господь зберігав його живим для подальшої проповіді. Він творив великі чудеса і навернув багатьох до віри в Христа. Зрештою, Матій був засуджений на смерть і побитий камінням, а потім йому відтяли голову.
Що не можна робити 9 серпня
- Не варто сваритися з рідними людьми, стосунки зіпсуються надовго.
- Забороняється переїжджати.
- Не можна хвалитися будь-чим.
Народні прикмети і традиції на 9 серпня
Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:
- дивилися, який сьогодні день: ясна погода — до погожої осені і теплої зими;
- дощить — більше не варто чекати на тепло;
- холодний вітер — до сніжної зими.
В народі цей день називали Зміїним святом. Існувало повір'я, що краще не випасати корів, тому що змії можуть присмоктатися до вимені та випити всю кров з молоком.
Іменини: як назвати дитину, яка народилася 9 серпня
Які сьогодні іменини: Олексій, Антон, Григорій, Дмитро, Іван, Леонтій, Макар, Матвій, Петро, Яків, Ірина, Маргарита, Марія.
Талісманом людини, народженої 9 серпня, є малахіт. Його завжди вважали виключно позитивним каменем, який захищає від хвороб та душевних переживань.
Який сьогодні день в Україні і світі
9 серпня в Україні і світі святкують Міжнародний день корінних народів світу. Цей день був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 1994 року для підвищення обізнаності про права та культуру корінних народів у всьому світі. Корінні народи становлять близько 370 мільйонів осіб у 90 країнах світу. Вони мають унікальні культури, мови та традиції, які часто перебувають під загрозою через асиміляцію, дискримінацію та інші форми утисків. Цей день є нагодою для міжнародної спільноти висловити солідарність з корінними народами та підтримати їхні права на самовизначення, збереження культурної спадщини та розвиток.
Також 9 серпня Міжнародний день коворкінгу. Цей день був заснований для підвищення обізнаності про коворкінг як сучасний спосіб організації роботи, який сприяє підвищенню ефективності праці та створенню спільноти професіоналів. Коворкінг — це форма організації роботи, де люди з різних професій працюють разом в одному просторі, але залишаються незалежними. Це особливо популярно серед фрилансерів, стартапів та малих підприємств, які можуть обмінюватися ідеями, співпрацювати та підтримувати одне одного.
А ще 9 серпня Всесвітній день книголюбів. Це неофіційне свято, яке було започатковане в Сполучених Штатах Америки і швидко набрало популярності у всьому світі. Цей день присвячений усім, хто любить книги та читання. Він є чудовою нагодою для книголюбів відкласти всі справи і зануритися у світ літератури. Люди святкують цей день, читаючи свої улюблені книжки, відвідуючи бібліотеки, книжкові магазини або обмінюючись книжками з друзями.
Редактор: Аліна Книжник
9-08-2024, 08:15