русский корабльнахуй
 
Україна  09 серпня 2024 03:44 

Україна і Маврикій підписали угоду про безвіз

підтримай автора: оригінал
9
754
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
У МЗС зазначили, що угода набуде чинності після завершення внутрішніх процедур в обох державах.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр закордонних справ, регіональної інтеграції та міжнародної торгівлі Маврикію Маніш Гобін підписали угоду про безвізовий режим.
Про це повідомило Міністерство закордонних справ за підсумками перемовин глав дипломатичних відомств у маврикійській столиці Порт-Луї, передає Медіа агентство АСС з посиланням на Укрінформ.
Зазначається, що міністри детально обговорили поглиблення звʼязків України з країнами Африки, розвиток відносин нашої держави з Африканським Союзом і перспективи тристоронньої торговельної та інвестиційної співпраці України, Маврикію та окремих африканських країн. Дмитро Кулеба особливо привітав зацікавленість маврикійських бізнесів у відбудові України. Він запросив Маврикій взяти участь у Конференції з відновлення України наступного року в Римі.
«Наприкінці переговорів міністри підписали угоду про безвіз між Україною та Маврикієм, яка на цьому етапі насамперед сприятиме поїздкам маврикійських інвесторів і бізнесменів до України для пошуку нових можливостей роботи в нашій державі», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.
У МЗС зазначили, що угода набуде чинності після завершення внутрішніх процедур в обох державах.
Міністри також домовилися про розширення співпраці між Сумським державним університетом і маврикійською Вайтфілд Бізнес-Школою.
Кулеба запросив Гобіна відвідати Україну та організувати проведення бізнес-форуму для налагодження партнерств між українськими та маврикійськими бізнесами.