русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  08 серпня 2024 18:21 

Виплатять допомогу до Дня Незалежності: хто може отримати кошти

підтримай автора: оригінал
10
1.3k
0
До Дня Незалежності певним категоріям виплатять разову грошову виплату.
Порядок виплати пояснила начальниця відділу виконання бюджету та бюджетно-фінансової звітності фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в області Кристина Мартинюк.
Право на таку грошову допомогу мають особи з інвалідністю внаслідок війни; учасники бойових дій; постраждалі учасники революції гідності; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; члени сімей загиблих, померлих ветеранів війни; члени сімей загиблих, померлих захисників України.
Особи, які перебувають на обліку в Пенсійному фонді й підпадають під категорію для виплат, не повинні нікуди звертатися для отримання виплати. Її нарахують автоматично й виплатять разом із пенсією.
Щодо осіб, які працюють у військових частинах, управліннях СБУ, митній службі, ДСНС, із заявами про виплати до 1 серпня мали звертатися роботодавці.
Особи, які не працюють і не перебувають на обліку Пенсійного фонду, з приводу виплати повинні звертатися особисто. Треба оформити заяву довільної форми й подати її до територіальних органів Пенсійного фонду або зареєструвати на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. У заяві вказати серію та номер паспорта, ідентифікаційний код, надати посвідчення, яке дає право на зазначену виплату, та дані про банківський рахунок, на який перекажуть кошти.
Відповідно до постанови Кабміну, розміри разової допомоги до Дня Незалежності становлять:
особам з інвалідністю внаслідок війни й колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю: I групи — 3 100 гривень; II групи — 2 900 гривень; III групи — 2 700 гривень.
учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 1 000 гривень;
особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 3 100 гривень;
членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників і захисниць України, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій — 650 гривень;
учасникам війни й колишнім в’язням концентраційних таборів, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога — 450 гривень.
Редактор: Людмила Осадчук
8-08-2024, 18:21