русский корабльнахуй
 
Новини  08 серпня 2024 13:34 

Будівлю кінотеатру «Буковина» у Садгорі можуть демонтувати або виставити на аукціон

підтримай автора: оригінал
15
441
0
Приміщення мали намір реконструювати, проте у бюджеті міста не вистачило коштів
Будівля кінотеатру "Буковина" в Чернівцях є у переліку об'єктів на приватизацію. Однак визначити умови та виставити його на аукціон наразі не можуть, бо для цього немає рішення сесії. Водночас, є ймовірність, що будівлю демонтують.
Про це розповів начальник міського управління комунальної власності Вадим Руссу, пише "Суспільне".
Будівля кінотеатру "Буковина" розташована у мікрорайоні "Садгора". Її площа – понад 770 квадратних метрів.
Кінотеатр закрили у 2004 році через "непридатність до використання", повідомили в управлінні комунальної власності у відповідь на запит Суспільного. Наразі ця будівля – аварійна. Після обстеження у 2009 році визначили, що її не можна використовувати для громадських потреб.
У 2016 році реконструкцію приміщення кінотеатру внесли до програми розвитку міста, але через брак грошей у бюджеті проєкт не втілили.
Торік у грудні на сесії міськради депутати внесли будівлю кінотеатру до переліку об'єктів, які можна приватизувати на аукціоні. Водночас у березні не підтримали проєкт рішення про його приватизацію – його зняли з порядку денного на довивчення.
"Це питання зняли з порядку денного з метою довивчення на предмет доцільності подальшого продажу чи демонтажу", – каже Руссу.
За його словами, до кінця року на сесію повторно винесуть проєкт рішення про приватизацію будівлі кінотеатру або внесуть проєкт рішення, щоб виключити будівлю з переліку об'єктів на приватизацію, якщо депутати ухвалять рішення про демонтаж.
У відповіді на запит йдеться, що наразі жодних рішень про демонтаж не ухвалювали.