русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  07 серпня 2024 23:21 

У Чернівцях померла Герой Соціалістичної Праці Марія Вакалюк

підтримай автора: оригінал
13
1.8k
0
Сьогодні вночі, 7 серпня, у Чернівцях померла герой соціалістичної праці, Почесний ветеран України, Почесний ветеран Буковини, кавалер відзнаки "На славу Чернівців" Марія Георгіївна Вакалюк.
Про це із посиланням на Чернівецьку обласну раду організації ветеранів України повідомив журналіст Юхим Гусар, пише molbuk.ua
Що відомо про Марію Вакалюк:
- новаторка сільськогосподарського виробництва, громадська діячка, Герой Соціалістичної Праці.
Народилася 31 грудня 1932 року в селі Митків на Заставнівщині в бідній селянській родині.
У 1948 р. очолила молодіжну ланку в новоствореному колгоспі.
У 1951 р. зібрали по 629 центнерів цукрових буряків з кожного гектара посіву і Марія Вакалюк була удостоєна звання Героя Соціалістичної Праці, а члени ланки відзначені урядовими нагородами.
Згодом закінчила Чернівецьку школу з підготовки голів колгоспів, біологічний факультет Чернівецького державного університету.
Працювала в Чернівцях на дослідній сільськогосподарській станції, головою комітету профспілки, в хімлабораторії та об'єднанні облсільгоспхімія.
Нагороджена медаллю Золота Зірка, орденом Леніна, медалями "За доблесну працю. На ознаменування 100-річчя з дня народження Володимира Ілліча Леніна", "Ветеран праці", "60 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.", "На славу Чернівців", відзнаками "Почесний ветеран України", "Почесний ветеран Буковини".
Довідка:
Герой Соціалістичної Праці — почесне звання в СРСР у 1938—1991 роках, вищий ступінь відзнаки за працю. За видатні заслуги звання могло присуджуватися неодноразово.
Редактор: Галина Олійник
7-08-2024, 23:21