русский корабльнахуй
 
Чернівці  07 серпня 2024 10:04 

Чернівецькі лікарі дістали масивний тромб з головного мозку пацієнта

підтримай автора: оригінал
8
889
0
Вперше мали справу з досить масивним тромбозом.
У пацієнта були тромбовані відразу дві артерії головного мозку – передня мозкова та середня мозкова. Застосувавши тромбектомію, вдалось повноцінно реканалізувати обидві мозкові артерії - відновити кровообіг в головному мозку, розповідають на сторінці Чернівецької обласної клінічної лікарні у фейсбук, пише Медіа агентство АСС.
Інтервенційний хірург Чернівецької обласної клінічної лікарні Назар Гандзій зазначив, що технічно дане оперативне втручання було досить складне. Довелось застосувати декілька методик аспірації з використанням стент-ретривера, для досягнення позитивного результату.
Медики застерігають, що у випадку ішемічного інсульту дуже важливо вчасно відреагувати та доставити пацієнта до лікарні якомога швидше.
Додамо, Ендоваскулярна тромбектомія при ішемічному інсульті – це інноваційний метод лікування, який впродовж року застосовують в ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня».Завдяки тромбектомії, у випадку дотримання умов «терапевтичного вікна» вдається запобігти ушкодженню мозку в наслідок інсульту в найкоротші терміни.