русский корабльнахуй
 
Україна  06 серпня 2024 18:12 

В Україні скасували відключення світла частині бізнесу: про що йдеться

підтримай автора: оригінал
9
798
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Уряд ухвалив постанову, згідно з якою, графіки відключень світла не діятимуть на бізнес, який використовує більше 80% електроенергії власного виробництва.
Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду, пише МА АСС з посиланням на РБК-Україна.
Як відзначив Шмигаль, ворог продовжує атаки проти енергетичної інфраструктури України. Щоденно підстанції та лінії електропередачі перебувають під ворожими обстрілами.
Прем'єр подякував енергетикам, які продовжують готувати енергосистему до наступного опалювального сезону й відзначив, що, попри непросту ситуацію, в Україні наразі не діють планові відключення світла.
Зокрема для забезпечення належного рівня підготовки до зимового періоду, було запроваджено пакет програм та заходів для прискорення розбудови децентралізованої генерації. Мова йде про:
- кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики;
- безмитне ввезення енергообладнання;
- спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок.
«Сьогодні ухвалюємо постанову, за якою для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень. Таким чином держава стимулює енергетичну автономію бізнесу. Це важливий елемент нашої енергетичної стійкості», - додав прем'єр.
Ситуація зі світлом в Україні
Від початку 2024 року Росія здійснила 8 масованих атак на об'єкти енергетичної інфраструктури України. Внаслідок цього було втрачено 9 ГВт виробничої потужності електростанцій. Зокрема влітку тривалий час діяли графіки відключень світла.
Протягом останніх тижнів «Укренерго» не вводить обмежень на електропостачання. Усе через похолодання.