русский корабльнахуй
 
Україна  05 серпня 2024 10:39 

Українці на Олімпіаді вибороли ще три медалі - одне золото та дві бронзи

підтримай автора: оригінал
13
714
0
Фото: AP Photo / Ashley Landis
Загалом Україна вже має 3 бронзові нагороди, 1 - срібну, та два золота.
Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту, посівши перше місце у фіналі Олімпійських ігор-2024. Це друге золото України на Олімпіаді у Парижі.
Ще одна українська стрибунка Ірина Геращенко здобула бронзу, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Громадське.
Обидві спортсменки впоралися з висотою 1,91 м та 1,95 м. Ірина Геращенко не змогла подолати 1,98 м. А втім, її суперниці це також не вдалося. Зрештою, українка розділила третє місце з австралійкою Елеанор Паттерсон.
1,98 м змогли підкорити лише Ярослава Магучіх та австралійка Нікола Оліслагерс. Українська спортсменка з першої спроби взяла наступну планку — у 2,0 м. Водночас австралійці це вдалося лише з третьої спроби.
Далі атлеткам треба було подолати висоту 2,02 м. Жодна з них не змогла цього зробити без помилок. Проте Ярослава була кращою, оскільки Нікола перестрибнула цю висоту лише з третьої спроби, тоді як українка — з другої.
Фото: AP / Andrew Medichini
Також український легкоатлет Михайло Кохан посів третє місце у фіналі з метання молота на Олімпійських іграх-2024. Його найкращий результат — 79,39 м.
У спортсменів було шість спроб. У перших двох Михайло Кохан метнув молот на 78,54 м та 79,39 м відповідно. Під час третьої спроби молот влучив у сітку.
За результатами трьох спроб спортсмен із Дніпра став бронзовим призером. Його випередив угорець, який закинув молот на 79,97 м та канадець Ітан Кацберг із результатом 84,12 м. Кацберг здобув перемогу за дві спроби.
Кохан став другим українським метальником молота, що коли-небудь вигравав олімпійську медаль. Перед ним був Олександр Крикун, який теж забрав бронзу.
Фото: AP / Bernat Armangue