русский корабльнахуй
 
Світ  05 серпня 2024 03:54 

Війна в Україні вирішить, чи розпочнеться Третя світова: звіт комісії Конгресу США

підтримай автора: оригінал
8
1k
0
Ілюстративне фото
Комісія з питань національної оборонної стратегії Конгресу США склала детальний звіт щодо потенційних загроз для Вашингтона. Там вказано, що країна стикається з найбільшими викликами з часів завершення Другої світової війни, а загроза з боку Китаю та РФ свого часу не була належним чином оцінена.
Про це йдеться у звіті комісії, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Громадське.
Там зазначається, що невчасна оцінка загроз для США призвела до скорочення армії, а концепція визначення чисельності сил не відповідає сьогоднішнім потребам. Комісія пропонує створити Об'єднані сили на кількох театрах воєнних дій разом із союзниками та партнерами США одночасно в Індо-Тихоокеанському регіоні, Європі та на Близькому Сході.
Окрім цього, аналітики вказують, що впродовж наступних років Конгрес США повинен проголосувати за додаткові асигнування в національну оборонну промисловість, а також забезпечити реальне зростання оборонних і не оборонних видатків на національну безпеку на 2025 рік. Там також вказали, що війна в Україні показала гостру потребу впроваджувати нові технології та готуватися до військових конфліктів «у нових формах».
Головною загрозою комісія вважає саме Китай. За ним ідуть РФ та її союзники — Північна Корея та Іран. Аналітики стверджують, що Пекін «звів нанівець» військову перевагу США в західній частині Тихого океану, а китайська армія готується до нападу на Тайвань до 2027 року. Головна мета для Вашингтона — стримати Китай. Комісія також визначила загрозу з боку РФ як «хронічну».
Єдиним «життєздатним» шляхом для США комісія вважає збільшення обсягів допомоги Україні та надання дозволу на використання зброї по цілях на території РФ. Аналітики впевнені: якщо РФ досягне своєї мети в Україні, то кремль та Китай почнуть тиснути на одразу двох напрямах. В Україні вирішиться, чи розпочнеться Третя світова війна, стверджують у комісії.
Якщо ж РФ зазнає невдачі, тоді Китай буде змушений переглянути свої плани щодо Тайваню.