русский корабльнахуй
 
Новини  04 серпня 2024 17:01 

Зеленський підтвердив прибуття літаків F-16 в Україну

підтримай автора: оригінал
11
-
-
Під час урочистостей до Дня Повітряних сил ЗСУ Президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі, наголосивши на початку нового етапу у розвитку ПС.
Про це він написав у Telegram.
Появу в Україні F-16 Зеленський назвав «новим етапом» у розвитку українських Повітряних сил. За його словами, українські військові вже почали використовувати західні літаки.
“Ми часто чули у відповідь слова: “Це неможливо“, але все ж ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою. Тепер це дійсно реальність, реальність у нашому небі. F-16 в Україні”, — заявив глава держави.
Зеленський подякував партнерам, зокрема тим, хто першими “акцептували наш запит про надання літаків — Данія, Нідерланди, Сполучені Штати”.
Раніше видання The Economist, не вказуючи джерела інформації, писав, що в кінці липня Україні могли передати перший десяток винищувачів F-16. За даними видання, з обіцяних 79 винищувачів принаймні десять є двомісними тренажерами. Ще деякі можуть слугувати джерелом запчастин через свій поганий стан.