русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  02 серпня 2024 21:58 

Новий порядок у зарахуванні, відрахуванні та переведенні учнів до школи: що відомо

підтримай автора: оригінал
15
1.4k
1
З 1 серпня 2024 року всі процеси зарахування, переведення та відрахування учнів у школах України здійснюватимуться через електронні сервіси.
Про це повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Чернівецькій області, пише molbuk.ua
З 1 серпня 2024 року в Україні набули чинності нові правила зарахування, відрахування та переведення учнів до шкіл. Відтепер усі ці процеси відбуватимуться виключно через електронні сервіси, такі як АІКОМ або Портал Дія.
Згідно з новими правилами, батьки або повнолітні учні можуть подати заяву про зарахування до школи як особисто, так і електронною поштою, факсом або іншими засобами електронного зв’язку. Крім того, заяву можна подати в електронній формі через систему "Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту" (АІКОМ) або онлайн-сервіси.
Всі накази про зарахування, переведення та відрахування учнів тепер автоматично формуються в електронній формі через АІКОМ.
Кожний заклад освіти зобов'язаний призначити відповідального працівника, який буде відповідати за організацію цих процесів через електронні сервіси. З 1 серпня довідки з навчальних закладів про можливість зарахування або факт зарахування більше не потрібні. Усі документи, включаючи ті, що підтверджують місце проживання, перевіряються автоматично за допомогою АІКОМ.
Ознайомитися з повним текстом нового Порядку можна за посиланням: zakon.rada.gov.ua.
Редактор: Алісія Давид
2-08-2024, 21:58