русский корабльнахуй
 
Чернівці  02 серпня 2024 21:31 

Мерія Чернівців розірвала договір оренди із торговим центром "Боянівка" на Хотинській: фірма заборгувала місту 36 мільйонів - Клічук

підтримай автора: оригінал
12
2.1k
0
Чернівецька міська рада розірвала договори оренди землі з компанією “Боянівка”, яка є власником ТРЦ “Панорама” на вулиці Хотинській у Садгорі.
Таке рішення було ухвалене на сесії Чернівецької міської ради ще у квітні. Ця фірма довгий час не сплачує за оренду землі і заборгувала місту майже 36 мільйонів гривень.
Про це на пресконференції повідомив міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua
Компанія “Боянівка” з 2015 року знаходиться на стадії банкруства. Ця справа не рухається у жодному напрямку. Правоохоронці вже порушили справу щодо ухилення від сплати податків, зазначив мер.
"Найімовірніше, ця компанія використовує стадію банкрутства для ухиленння сплати податків. І сума боргу у 35 мільойнів гривень — це сума заборгованості у бюджет міста. “Боянівка” працює, ми приміщення не забрали, але власники нічого не можуть змінювати — ні будувати, ні перебудовувати, ні оформляти документи. Усі ці дії обмежені, доки не буде укладений новий договір на оренду землі після сплати борг", - каже міський голова.
Йдеться про те, що компанія “Боянівка” взяла у банку 500 мільйонів гривень позики ще у 2013 році і досі не повернула.
"Банк це питання тягне вже 9 років і немає жодного руху. Міська рада звернулася і до правоохоронців, і до Ощадбанку, щоби процес пришвидшили і компанія сплатила усі борги. Міська рада розірвала договір оренди землі", - додав посадовець.
Клічук вважає, що власники мають продати фірму і розрахуватися з боргами перед містом та банком.
"Ми не розривали договір раніше, бо вели перемовини з власниками. Очікували на пришвидшення процесу, не дочекалися і звернулися самі до правоохоронних органів", - пояснив Роман Клічук, якого цитує molbuk.ua.