русский корабльнахуй
 
Світ  02 серпня 2024 10:38 

Відбувся найбільший з часів Другої світової війни обмін між РФ і Заходом

підтримай автора: оригінал
9
969
0
До США прибув літак зі звільненими в'язнями, яких утримували в російській тюрмі.
На авіабазі «Ендрюс» у Вашингтоні приземлився літак з американцями, звільненими з російської в’язниці в межах великого обміну між США та РФ.
Про це стало відомо з трансляції Білого дому. Про це також пише Associated Press.
Так, до США прибули журналіст Wall Street Journal Еван Грешкович, морський піхотинець Пол Вілан та журналістка «Радіо Свобода» Алсу Курмашева.
Повернених додому американців зустріли президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Громадське.
Про обмін між РФ і країнами Заходу
1 серпня турецькі ЗМІ повідомили, що в аеропорту «Есенбога» в Анкарі приземлилися літаки Росії та Сполучених Штатів. Вони привезли людей на найбільший з часів Другої світової війни обмін між РФ і Заходом.
Так, США повернули двох своїх журналістів та ексвійськового. Росія своєю чергою отримає найманого вбивцю, що працював на ФСБ, Вадима Красикова, подружжя Артема Дульцева та Анни Дульцевої, Павла Рубцова та Михайла Мікушина, яких вважають причетними до російського ГРУ, а також інших людей.
Коментуючи обмін Красікова, засудженого до довічного ув’язнення за вбивство у Берліні чеченського командира Зелімхана Хангошвілі, Шольц сказав, що це рішення не було легким.
«Нікому не було легко прийняти рішення про депортацію вбивці, засудженого до довічного ув'язнення після кількох років в’язниці», – сказав Шольц.
Складне рішення щодо Красікова ухвалила коаліція спільно після ретельного обговорення та обмірковування. Лідер опозиції Фрідріх Мерц, голова парламентської фракції ХДС/ХСС, був проінформований на ранній стадії і, за словами Шольца, погодився з цим рішенням.
Після зустрічі зі звільненими Шольц назвав обмін правильним: «І якщо у вас були якісь сумніви, ви втратите їх після розмови з тими, хто зараз на волі».
В ході безпрецедентної операції за участю турецької спецслужби MIT було обміняно в цілому 26 ув'язнених.
Президент США Джо Байден визнав, що Німеччині довелося піти на значні поступки для досягнення обміну полоненими. Шольц заявив, що це рішення зміцнило німецько-американську дружбу.