русский корабльнахуй
 
Чернівці  02 серпня 2024 10:13 

Буковинка, видаючи себе за онкохвору, виманила у чоловіка понад пів мільйона гривень

підтримай автора: оригінал
7
666
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Постраждалий сам звернувся до поліції та повідомив, що його ошукали шахраї.
До поліцейських звернувся 26-річний буковинець. Він розповів, що невідомі особи в інтернеті виманили у нього гроші на лікування онкології у вигаданої жінки.
Правоохоронці у ході оперативно-розшукових заходів з'ясували, що шахрайством займається одна людина. Нею виявилася 35-річна жителька Чернівецького району, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Відділ комунікації поліції.
Так, буковинка в одній із соцмереж створила фейкову сторінку. Щоб незаконно збагатитися, шахрайка познайомилась в інтернеті із заявником та, видаючи себе за онкохвору, просила гроші на лікування.
Довірившись їй, буковинець систематично перераховував кошти на банківський рахунок нібито кращої подруги хворої.
Співробітники поліції встановили, що гроші потерпілого, які надходили на банківський рахунок, зловмисниця перераховувала на картки своїх родичів та легалізувала.
Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Заставнівського відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно фігурантки до суду. Їй інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 і 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.