русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  02 серпня 2024 09:38 

На Буковині від приватизації отримали 19 мільйонів гривень: що найдорожче продали

підтримай автора: оригінал
12
1k
0
Від приватизації об’єктів у Чернівецькій області у першому півріччі 2024 року до державного бюджету надійшло понад 19 мільйонів гривень
Про це під час пресконференції розповіла заступниця начальника Регіонального відділення по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях Ірина Комаровська.
"У І півріччі у Чернівецькій області відбулось три успішних онлайн-аукціони, на яких реалізовано три об’єкти та укладено по них договори купівлі-продажу. Загалом у І півріччі від приватизації до Державного бюджету надійшло майже 19,1 млн грн, в тому числі ПДВ - 2,8 млн грн", - зазначила Ірина Комаровська.
Найбільша конкуренція склалася на аукціоні з продажу будівлі у смт Кельменці Дністровського району площею 77,5 кв.м, за яку змагалося 15 заявників, а ціна зросла у 16 разів і склала майже 1 млн грн.
Частина будівлі у Вижниці площею 281 кв.м в ході змагання двох заявників реалізована за 500 тис. грн., що вдвічі більше за стартову вартість.
Від приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Електропобутприлад" державний бюджет отримав 14,1 млн. грн. Переможцем визнано другого учасника, оскільки перший переможець був дискваліфікований через відмову підписати протокол аукціону.
18 липня 2024 року відбувся ще один успішний аукціон з приватизації громадського будинку площею 188 м² у с. Недобоївці Дністровського району. За результатами торгів серед 4 учасників ціна продажу зросла більш як у 10 разів та склала більше 1 мільйона гривень. На сплату коштів покупець має 20 робочих днів.
"У липні поточного року до переліків об`єктів малої приватизації включені 5 об’єктів, які перебувають на балансі Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, загальною балансовою вартістю 746, 2 тис. грн", - зазначила Ірина Комаровська.
Редактор: Людмила Осадчук
2-08-2024, 09:38