русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  01 серпня 2024 17:20 

ЧНУ увійшов до десятки вишів за кількістю поданих заяв абітурієнтів

підтримай автора: оригінал
12
895
0
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича увійшов до десятки вищих навчальних закладів освіти за кількістю поданих заяв абітурієнтів.
Загалом 15 619 абітурієнтів подали заяви до університету, з яких близько 11 тисяч прагнуть навчатися на бюджетній основі. Про це molbuk.ua повідомив відповідальний секретар приймальної комісії університету Максим Марич.
Відомо, що Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича зайняв шосте місце в рейтингу українських вишів за кількістю поданих заяв.
За словами Максима Марича, цього року кількість заяв від абітурієнтів збільшилася майже на 1 500 у порівнянні з минулим роком..
"Цього року найбільше заяв подали на спеціальності "психологія", "право", "англійська філологія", "менеджмент", "маркетинг", "інженерія програмного забезпечення" та "комп'ютерні науки". Найменше заяв надійшло на спеціальності "хімія", "культурологія", "філософія", "фізика та астрономія". Також варто зазначити, що цього року серед абітурієнтів зріс інтерес до спеціальностей "фізична терапія" та "архітектура та містобудування", – повідомив Максим Марич.
Додамо, що перед Чернівецьким національним університетом ім. Юрія Федьковича за кількістю поданих заяв опинилися Львівський національний університет ім. І. Франка, Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Національний університет "Львівська політехніка", Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського" та Державний торговельно-економічний університет.
Редактор: Алісія Давид
1-08-2024, 17:20