русский корабльнахуй
 
Новини України  01 серпня 2024 01:00 

Спека, а потім заморозки: українців шокували прогнозом на серпень

підтримай автора: оригінал
13
2.2k
0
40-градусної спеки у серпні вже не буде, однак сонце ще встигне нагріти українців.
За прогнозом Українського гідрометцентру, серпень на 2 градуси очікується теплішим за норму, пише ТСН. Середня місячна температура повітря буде на рівні +20...+26 градусів, у Карпатах буде +17...+19 градусів.
Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко щодо прогнозу на останній місяць літа зауважив: "В цілому останній місяць літа характеризується стійкою антициклональною погодою, тобто сонячних днів буде багато, а дощових – навпаки. Вдень буде жарко, як у липні, зате ночі стануть холоднішими, повторення екстремальної спеки, яка була в липні, малоймовірне".
"Наприкінці серпня вже можливі заморозки у північних і центральних областях. Вони бувають не кожного року, але наприкінці місяця можливі. Щодо таких явищ, як сильні грози, ливні, шквали тощо, то в серпні їх буває мало. На відміну від червня та липня, у серпні погода більш стійка і прогнозована. Місяць розпочнеться спекою через надходження гарячого повітря з північної Африки, надалі температура знижуватиметься до комфортної", – розповів Анатолій Прокопенко.
На заході країни – це Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька області – перший день серпня має бути теплим і сонячним, та вже назавтра задощить на 2-3 доби. Найрясніші ливні пройдуть на Хмельниччині та Буковині, а на Закарпатті і Тернопільщині вони будуть грозовими. Надалі небо проясніє, денна температура підвищиться на 5-7 градусів, а подекуди й на 10, до +34-36. Перша декада серпня виявиться найтеплішою, згодом температура знизиться до комфортної – 24-26 градусів тепла вдень і +16-18 уночі.
Під кінець літа стане прохолодніше ще на 3-5 градусів залежно від області. Найтепліше буде в Закарпатській і Чернівецькій областях, найпрохолодніше – на Львівщині. Також львів’янам найчастіше, ніж іншим, доведеться мати під рукою парасольки, бо на них очікують два тижні дощової погоди, на один день без опадів припаде два дні "мокрих". Дощитиме у всьому регіоні і на День Незалежності, винятком стане лише Хмельниччина.
Редактор: Євгеній Пірожков
1-08-2024, 01:00