русский корабльнахуй
 
Чернівці  01 серпня 2024 00:31 

На Буковині заборонено виловлювати раків

підтримай автора: оригінал
12
720
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Заборону встановлено з метою захисту членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.
В період з 05 серпня до 20 вересня 2024 року на Буковині встановлюється заборона на вилов раків. Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль, пише Медіа агентство АСС.
За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.
Заборону встановлено з метою захисту членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.
Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Причиною линьки раків є їх ріст та розвиток. Панцир у них надзвичайно міцний, він заважає повноцінно рости, тому процес його скидання є необхідним для розвитку особин. Під час линьки членистоногі скидають не лише панцир, а й хітинову оболонку очей та зябер. Линяють раки не у норах, а на відкритому просторі, тому в цей період вони менш всього захищені.
Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства України. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером цілодобової телефонної «гарячої» лінії Управління: (066) 067-38-69.