русский корабльнахуй
 
Останні новини  30 липня 2024 16:28 

“Постав лайк, якщо любиш маму”. Як дітьми маніпулюють в інтернеті

підтримай автора: оригінал
10
-
0
Сучасні діти ніби народились зі смартфонами у руках. Часто батькам зручно займатись своїми справами, поки дитина дивиться мультики чи дотепних блогерів. Але, крім того, що телефон стає для дитини “вихователем”, малеча може стати й жертвою різних маніпуляцій.
Digitods - це нове покоління дітей, які з народження мають доступ до сенсорного екрана з доступом в інтернет. Якщо переглянути список відео з найбільшою кількістю переглядів, або каналів з найбільшою кількістю підписників, то неодмінно серед них будуть приклади з дитячою тематикою.
Діти та підлітки складають значну частину аудиторії YouTube. Вони дивляться відео регулярно, часто кілька разів на день, а буває і переглядають одне й те саме відео по декілька разів, пересилають друзям чи однокласникам. Варто було б звернути увагу на сам контент, який подається дітям, але сьогодні мова не про це.
“Постав лайк, якщо любиш маму”. Такі висловлення можна почути від блогерів різних каналів на Youtube, які розраховані на дитячу аудиторію. Ці заклики часто використовуються для залучення більшої кількості переглядів і взаємодій, що підвищує популярність каналів. Це привертає увагу дітей і підвищує їхню активність на платформі. Фактично, дітей використовують у комерційних цілях, аби просувати свій контент, ставати більш популярним і заробляти більше коштів.
Найгірше, що довірливість дітей можуть використовувати й у більш небезпечних маніпуляціях. Це може стосуватись шахрайства, використання дітей у поширенні необхідних наративів та навіть участі у протиправних діях.
Діти, у яких ще не розвинене критичне мислення, можуть легко піддаватись подібним маніпуляціям, це породжує в них наївність і вразливість до різного роду закликів.
Захист дітей від маніпуляцій є важливим завданням, в першу чергу, для батьків. Треба звертати увагу на контент, який споживає дитина, а також не допускати безконтрольного використання гаджетів. Адже можна не помітити, як абсолютним авторитетом для вашої дитини стане смартфон, який замінить і маму і тата.