русский корабльнахуй
 
Новини  30 липня 2024 11:30 

У Венесуелі розпочалися протести після оголошення результатів президентських виборів

підтримай автора: оригінал
9
-
-
У столиці Венесуели, у місті Каракас спалахнули масові протести громадян після того, як Ніколаса Мадуро визнали переможцем на виборах президента.
Про це пише Associated Press.
Опозиційний кандидат Едмундо Гонсалес оголосив у понеділок, що його кампанія має необхідні докази, щоб показати, що він виграв спірні вибори в країні, на яких виборча влада назвала президента Ніколаса Мадуро переможцем.
Гонсалес і лідер опозиції Марія Коріна Мачадо повідомили журналістам, що вони отримали понад 70% підрахунків результатів виборів у неділю, і вони показують, що Гонсалес має більш ніж удвічі більше голосів, ніж Мадуро. Обидва закликали людей, деякі з яких протестували протягом кількох годин після того, як Мадуро було оголошено переможцем, зберігати спокій і запросили їх мирно зібратися об 11:00 у вівторок, щоб відсвяткувати результати.
“Я говорю з вами зі спокоєм правди. Ми маємо в руках підрахунки, які демонструють нашу категоричну та математично безповоротну перемогу”, – сказав Гонсалес, коли десятки прихильників аплодували біля передвиборчого штабу в столиці Каракасі.
Після того, як правоохоронці почали перешкоджати мирній ході, спалахнула бійка. Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону мітингарів, деякі з яких кидали в силовиків каміння та інші предмети. Один чоловік навіть вистрілив із пістолета.
Протестувальники навіть знесли пам’ятник Уго Чавесу, який був президентом країни у 1999-2013 роках, який за час свого керування країною, по суті, встановив військову диктатуру.