русский корабльнахуй
 
Чернівці  30 липня 2024 10:03 

Буковинець у соцмережах популяризував путінський режим та закликав до агресивної війни, - СБУ

підтримай автора: оригінал
11
809
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Ще у 2014 році уродженець Сторожинця виїхав до росії та створив декілька спільнот антиукраїнського спрямування.
Як йдеться у повідомленні Чернівецької обласної прокуратури та Управління СБУ, суд визнав винним буковинця, уродженця Сторожинця, у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та публічних закликах до агресивної війни, пише Медіа агентство АСС.
Прокурори довели, що 54-річний чоловік популяризує путінський режим. Ще у 2014 році він виїхав до росії й відтоді здійснює активну проросійську пропагандистську діяльність.
Зокрема, буковинець створив та адмініструє у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» спільноти «пехотинцы путина» і «Буковина - Святая Русь». Він систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що в Україні живуть «терористи, фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично» та поширював інші наративи кремля.
Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисник ще більше активізував свою діяльність. Він не просто заперечував збройну агресію держави-агресорки, а систематично закликав до загарбницької війни і знищення українців. Поруч із тим, він возвеличує путіна як «збирача земель російських», а його дії називає «подвигом».
Чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок ухвалили заочно. Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання.
Фото: Управління СБУ в Чернівецькій області