русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  29 липня 2024 21:00 

Ремонти доріг у Чернівцях тривають: чи вкладуться у терміни

підтримай автора: оригінал
16
3.1k
0
У Чернівцях тривають капітальні й поточні ремонти доріг.
У коментарі molbuk.ua заступник мера Василь Зазуляк зазначив, що поточні ремонти планують завершити до 1 жовтня. А ось остаточні терміни завершення капітальних ремонтів не називають насамперед через проблеми з працівниками. Вимкнення електрики також впливає на роботи.
Раніше повідомлялося, що на ремонти доріг виділили 285 мільйонів гривень. На поточні ремонти передбачено 170 мільйонів. На капітальний ремонт виділили 115 мільйонів гривень. На ремонти вже витратили значні суми.
Ще навесні почали капітально ремонтувати частину вулиці Руської (до Фастівської). Робить це фірма ТОВ "Техно-буд-центр" за 34,8 мільйона гривень. Відповідно до документів, ремонт дороги мають завершити до першого грудня. На вулиці Руській – від Зеленої до Січових Стрільців – завершили роботи із заміни водопровідної мережі, міняють газові труби.
Через капітальний ремонт повністю перекрили дорогу на вулиці Ярошинської. Роботи виконує ТОВ "Техно-буд-сервіс". Фірма перемогла в тендері із пропозицією 38,6 мільйона гривень. Ремонт у розпалі. Його мали б закінчити до першого вересня.
У департаменті інфраструктури та благоустрою міськради повідомили, що на вулиці Ярошинської закінчують роботи із заміни каналізаційних мереж. На половині вулиці вже облаштували зливову мережу, тривають роботи із заміни інших.
Майже за 47 мільйонів гривень мають відремонтувати вулицю Заньковецької. Роботи виконує ТОВ "Техно-буд-центр". Ремонт мали завершити до першого вересня, але вже зрозуміло, що в зазначені терміни не вкладуться.
Виконують у місті й поточні ремонти. У червні почали асфальтувати частину вулиці Руської — від Січових Стрільців до Фастівської. Вартість ремонту майже 30 мільйонів гривень. Ще залишилося застелити нижній шар асфальту на останній ділянці цього відрізку вулиці. Після цього піднімуть люки й постелять верхній шар дорожнього покриття.
За 20 мільйонів гривень ремонтують вулицю Сторожинецьку. Роботи розпочалися кілька тижнів тому. Вулицю не перекривали, але є обмеження в русі. На дорозі закінчили роботи з ремонту люків. Зараз встановлюють бордюри, замінюють аварійні опори освітлення. Далі здійснять роботи з облаштування нижнього шару. На ділянці від вулиці Зарожанської до вулиці Черемшини попередньо заплановано замінити водопровідну мережу.
Частину вулиць вже відремонтували. Зокрема, новий асфальт уже є на вулицях Учительській, Жасминній, Цецинській. На ці роботи витратили понад 20 мільйонів гривень.
Ще планують відремонтувати частину вулиці Галицький Шлях за 8,7 мільйона гривень. Це зробить ТОВ "Техно-буд-центр". Також вже проведено тендер на ремонт вулиці Ткача. Переможець ТОВ "Техно-буд-центр" із пропозицією 5,9 мільйона гривень.
Фірма "Техно-буд-сервіс" асфальтуватиме частину вулиці Главки, на це витратять 4,5 мільйона гривень.
Планують також розпочати ремонт кільця на перехресті вулиць Галицький Шлях – Заводська – Хотинська. Роботи виконає ТОВ "Енергетично-дорожнє будівництво" за 26 мільйонів гривень.
Редактор: Людмила Осадчук
29-07-2024, 21:00