русский корабльнахуй
 
Новини  29 липня 2024 20:15 

У Чернівцях презентували збірку віршів «Календарної осені клавіші» поетки Світлани Хрищук

підтримай автора: оригінал
8
972
0
Поезія авторки – це суміш філософських роздумів, зачарування природою, чуттєвості та прожитих емоцій
Її поезія – суміш філософських роздумів, зачарування природою, чуттєвості та прожитих емоцій. Дебютна збірка віршів «Календарної осені клавіші» поетки з Чернівців Світлани Хрищук (Сенчук) вийшла друком у видавництві «Букрек».
Про це йдеться у дописі обласної ради.
Авторка почала писати в юності, але не друкувалася. Згодом поштовхом до творчого розвитку стали особисті життєві виклики та підтримка найдорожчих людей.
Народилася Світлана Хрищук (Сенчук) 23 листопада 1980 року в місті Львів. Дитинство авторки минуло в містечку Косів, що на Івано-Франківщині. У 2003 році завершила навчання в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, де здобула фах інженера-землевпорядника, працювала викладачем кафедри. Із 2012 до 2016 року навчалася в аспірантурі Київського національного університету будівництва та архітектури. Разом із чоловіком мешкають у Чернівцях і виховують двох донечок.
Попри те, що «Календарної осені клавіші» – дебютна збірка віршів поетки, її творчий доробок багатогранний за своєю тематикою.
«Це любов і зрада, філософські роздуми про життєві виклики, сутність буття, взаємини між людьми, любов до рідного, сокровенного, а також оспівування краси природи. Поетеса як справжня мисткиня чутливо й емоційно сприймає світ, і власні переживання залишає на папері», – пишуть про поезію Світлани Хрищук (Сенчук) у видавництві «Букрек».
Своє творче кредо авторка визначила так: «Від світла імені мого дарую вам своє проміння». Тож нехай творчі промінчики-рими зігріють кожного з вас, надихнуть та вселять віру у силу добра.
Як співавторка Світлана Хрищук (Сенчук) публікувала вірші в Літературних альманахах видавництва «Лілія» (2021 - 2023), в літературному альманасі «СНІП: сучасна новелістика і поезія» (Випуск 2, 2023, випуск 4, 2024). Вона є дипломанткою конкурсу «Українська мова – мова єднання» (Одеса, 2023) у номінації «Квітни, мово наша рідна!» за літературно-художнє видання «Календарної осені клавіші». Переможниця декількох літературних онлайн-конкурсів (2022-2024) у різних номінаціях.
Поезія авторки з Чернівців виходила друком також у колективних літературних виданнях «Ти будеш вічно жити, Україно!», «Олександрійський маяк: Всеукраїнський літературно-мистецький журнал».