русский корабльнахуй
 
Здоров'я  28 липня 2024 19:06 

Названо один інгредієнт у каві, який поліпшить здоров'я мозку

підтримай автора: оригінал
14
963
0
Корицю, яка ідеально підходить для кави.
Видання welland good з'ясувало, у чому користь кави для здоров'я мозку, пише УНІАН.
"Я можу з упевненістю сказати, що кава має кілька значних переваг для здоров'я мозку. Кофеїн, основна активна сполука в каві, діє як стимулятор, що підвищує пильність, поліпшує концентрацію і сприяє поліпшенню короткочасної пам'яті", - заявив невролог Шахін Лакхана. "Оскільки кава є надійним джерелом антиоксидантів, вона також може допомогти захистити клітини мозку від окисного стресу, що може допомогти знизити ризик дегенеративних захворювань мозку, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона".
Він зазначив, що деякі дослідження також припускають, що регулярне вживання кави може чинити захисну дію на мозок і потенційно знижувати ризик інсульту. Крім того, помірне споживання кави "може стати простим, але ефективним способом інвестувати у своє довгострокове когнітивне здоров'я".
Чому потрібно пити каву з корицею
"Кориця містить сполуки, які можуть допомогти регулювати рівень цукру в крові, що вкрай важливо для підтримки стабільної когнітивної функції протягом дня. Вона також багата антиоксидантами і має протизапальні властивості, які можуть сприяти довгостроковому здоров'ю мозку", - пояснює доктор Лакхан.
Згідно з оглядом 40 досліджень, опублікованим 2024 року в журналі Nutritional Neuroscience, кориця може значно поліпшити когнітивні функції - навчання і пам'ять - а також допомогти запобігти і зменшити когнітивні порушення.
Інші способи посилити потенціал кави
Відмовтеся від штучних підсолоджувачів. Штучні підсолоджувачі можуть мати негативний вплив на здоров'я загалом.
Переосмисліть ставлення до вершків у каві. Річ у тім, що вони часто містять велику кількість доданих цукрів і шкідливих жирів, які можуть сприяти запаленню і потенційно збільшувати ризик зниження когнітивних здібностей.
Краще пити натуральну каву. Щоб надати каві більше смаку, можна додати несолодке рослинне молоко або невелику кількість звичайного молока.
Редактор: Людмила Осадчук
28-07-2024, 19:06