русский корабльнахуй
 
Новини України  27 липня 2024 21:36 

В ГУР підтвердили ліквідацію трьох російських гелікоптерів: відео

підтримай автора: оригінал
15
590
0
В ГУР підтвердили знищення трьох російських гелікоптерів. Один ліквідовано у Самарі, ще два ― під Москвою.
Про це повідомила пресслужба розвідки Міноборони.
За даними українських розвідників, на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8. Цей інцидент стався 24 липня.
Ще два випадки знищення російської військової авіатехніки зафіксовано 21 липня 2024 року в населеному пункті Томіліно під Москвою. Там вогневого ураження зазнали ударний гелікоптер Мі-28 та багатоцільовий Ка-226.
ГУР зазначає, що ці два борти розташовувалися на території "Національного центру гелікоптеробудування Міль і Камов". Це підприємство є важливим об'єктом російської військової промисловості, яке займається розробкою, виробництвом та ремонтом вертольотів. У структурі центру діють два конструкторських бюро, дослідне виробництво, експериментально-дослідницький комплекс та випробувальний центр.
Українська розвідка підкреслює, що знищені та пошкоджені російські вертольоти агресор використовував у війні проти України.
Варто зазначити, що місцеві жителі Самари, Томіліно та сусіднього Підмосков'я були вкрай стурбовані вибухами. Однак російська влада, за інформацією ГУР, намагається приховати причини і наслідки цих інцидентів.
Редактор: Аліна Книжник
27-07-2024, 21:36