русский корабльнахуй
 
Новини  25 липня 2024 17:11 

Архів опублікував унікальні креслення Чернівецького драмтеатру

підтримай автора: оригінал
12
721
0
Опубліковано креслення фасадів, скульптур, сцени, партерів, вестибюлів, архітектурних елементів даху Опублікувано унікальні документи національного архівного фонду. Про це повідомляє Державна архівна служба України.
Проєктні креслення всіх частин споруди театру м.Чернівці (зокрема креслення головного та бічних фасадів, скульптур у бічних нішах, сцени, партеру, вестибюлю, даху). Фонд 39, Оп. 2, Спр. 153. Державний архів Чернівецької області http://surl.li/phsksi
У 2024 році експертизу з визнання статусу «унікальний документ» пройшли архівні документи, присвячені будівництву Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської.
До складу архівної справи увійшли проєктні креслення архітектурної пам’ятки, побудованої у стилі необароко. Це такі документні свідчення, як креслення фасадів, скульптур, сцен, партерів, вестибюлів, архітектурних елементів даху. На проєктом працювали компанії віденських архітекторів Ф. Фельнера і Г. Гельмера.
Ознайомитися з документами можна на вебпорталі Державної архівної служби України у розділі «Унікальні документи Національного архівного фонду». http://surl.li/plizsw