русский корабльнахуй
 
Останні новини  24 липня 2024 17:15 

Що робить Чернівці унікальними - ТОП найбільш впізнаваних місць

підтримай автора: оригінал
14
-
0
А ви коли-небудь задумувались над тим, які характерні зовнішні риси відрізняють Чернівці від інших міст? Сайт 0372.ua задумався і склав свою добірку таких рис.
Кожне українське місто унікальне та неповторне - не тільки за своєю історією, а й зовні. Чернівці мають також своє унікальне обличчя та зовнішній вигляд. Сайт 0372.ua зібрав 13 елементів або локацій, за якими легко впізнати Чернівці.
У нашу добірку потрапили далеко не всі яскраві та унікальні локації Чернівців. Але якщо вам буде цікаво, то ми продовжимо цю рубрику.
Це перлина Чернівців, яку ще називають місцевий Гоґвортс. Про історію цієї величної споруди можете почитати тут:
Щоб його побудувати створювали заводи: цікаві факти про Чернівецький "Гоґвортс"
2. Вулиця Ольги Кобилянської, або ще Панська вулиця
Кажуть, колись цю вулицю підмітали трояндами. А правда це чині - дізнаєтеся з нашого матеріалу про історію вулиці Кобилянської:
Єдина та найлегендарніша: пішохідна вулиця Кобилянської у Чернівцях
3. Залізничний вокзал
Велична споруда, яка зустрічає і проводжає людей. А ви знали, що там раніше було болото? Якщо не знали, то дізнатись про це можете тут:
Залізнична перлина Чернівців: від болота до архітектурного шедевра
4. Театр Ольги Кобилянської
А також Театральна площа перед ним, яка є улюбленим місцем студентів та молоді. До речі, цей театр виглядає майже як той, що у Відні.
А також площа перед філармонією. Світлина зроблена навесні 2024 року, коли квітли сакури. Але і без сакур це місце мальовниче. Історію філармонії ми також розповідали у попередньому матеріалі:
Що приховує Чернівецька обласна філармонія: цікаві факти про будівлю
6. Фонтан на Центральній площі
Це дійсно фактично самий центр Чернівців. Влітку тут діти не нехтують тим, аби покупатися у фонтані. Коли квітнуть тюльпани, це місце стає гарною локацією для фото. Майже в будь-який час доби та пору року тут хтось гуляє.
А ще біля памʼятника Шевченку регулярно проходять різні мітинги, урочистості, покладання квітів. Тут щоранку о 9 годині згадують тих, хто загинув під час повномасштабного російського вторгнення. Також тут проходять акції на підтримку полонених захисників.
7. Турецька площа або площа Пресвятої марії
З оглядового майданчика над Турецької площі відкривається мальовничий вид на Чернівці та гори. Сама площа зараз перебуває в дещо занедбаному стані і потребує ремонту. З цим місцем повʼязана цікава сумна легенда:
Трагічна легенда чернівецької криниці
8. Будинок-корабель
Красива знаменита будівля, яку видно ще здалеку, якщо йти вниз вулицею головною в бік Залізничного вокзалу. Про те, як зʼявився у Чернівцях будинок-корабель, читайте тут:
Романтична легенда чернівецького "Титаніка"
9. Ринок "Калина"
Дуже знамените місце у Чернівцях, де можна знайти практично будь-які товари. Ринок це по-своєму колоритний, і спостерігати за виром життя там буває напрочуд цікаво.
Читайте: "Через ТЦК немає покупців" - Калинівський ринок в Чернівцях
10. Озера парку Жовтневого
У парку Жовтневому є два озера: одне біля флагштока, друге - по вулиці Комарова. Купатись там не можна, але чернівчани на це не сильно звертають увагу. А загалом ці місця в теплу пору року притягують до себе багато людей, які хочуть просто посидіти біля водойми, споглядати на воду і захід сонця.
11. Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука
Цю будівлю можна впізнати за муралом, на якому зображений Миколайчук. Центр цікавий тим, що там регулярно проходять покази фільмів, культурні події, кінофестивалі - наприклад, Міжнародний фестиваль Миколайчук OPEN. А торік тут проходив Одеський міжнародний кінофестиваль.
12. Костел Найсвятішого Серця Ісуса
Загадковий храм у самому центрі Чернівців, побудований в неоготичному стилі. Зараз там триває реставрація. Якщо ви не знайомі з його історією, то вона ось тут:
Загадковий храм у центрі Чернівців: чого ви не знали про костел
13. Ратуша
Місце, де ухвалюються ключові рішення для життя Чернівців. Яскрава блакитна будівля, з якої щодня о 12 годині лунає пісня "Марічка" та Гімн України.
Читайте: Пʼять цікавих історичних фактів про Ратушу Чернівців