русский корабльнахуй
 
Здоров'я  24 липня 2024 01:15 

Чорну смородину можна не всім: чому

підтримай автора: оригінал
12
6.8k
0
В Україні настав сезон чорної смородини. Ця ягода дуже корисна і багата вітамінами А, С, В6, В12. У ній містяться кальцій, калій, залізо, магній і натрій. У цій кисло-солодкій ягоді є ряд цілющих властивостей, включіть її у свій раціон і будьте здорові. Але в цих плодах є інші речовини, які можуть нашкодити людям з певними захворюваннями, пише РБК-Україна.
Зокрема чорна смородина містить оксалати. Це солі оксолінової кислоти. Вони можуть негативно впливати на сечовивідну систему, у тому числі на нирки.
Є ризик утворення в цих органах кристалів та каміння. Людям, які мають захворювання нирок або подагру, варто враховувати цей факт при вживанні смородини. Слід серйозно обмежити наявність цієї ягоди у раціоні, щоб не погіршити самопочуття.
Здоровим людям на день рекомендується з'їдати до 200 г смородини.
Ця ягода захистить організм від передчасного старіння, сприятиме зниженню ваги, покращить когнітивні функції, мікроциркуляцію крові та зір, а також знизить рівень холестерину.
Користь чорної смородини
Вона нормалізує тиск
Чорна смородина позитивно впливає на кров і судини. Гіпертоніки, вживаючи смородину, можуть забути про "стрибки" тиску. Але гіпотонікам варто бути обережними з нею, вживайте зовсім трохи ягід.
Смородина лікує застуду і допоможе знизити температуру
Завдяки чорній смородині можна зміцнити імунну систему і попередити вірусні інфекції, вона містить вітамін С. Також смородина є антимікробним засобом і вона може знизити температуру.
Смородина є антимікробним засобом у роті
Завдяки кверцетину, потужного антиоксиданту, чорна смородина бореться з мікробами в ротовій порожнині. Це допомагає запобігати розвитку молочниці, стоматиту і карієсу.
Смородина є профілактикою судинних захворювань
Калій, який міститься в смородині, здатний створити потужний захист для серця і серцевого м'яза. Лікарі радять сердечникам щодня включати в свій раціон цей поживний продукт.
Вона знімає набряки
У спеку багато людей страждають від набряклості, і в цьому питанні смородина може допомогти, тому що має сечогінну властивість.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Редактор: Євгеній Пірожков
24-07-2024, 01:15