русский корабльнахуй
 
Новини  23 липня 2024 17:01 

У Чернівцях реконструюють залізничну колію за кошти ЄС

підтримай автора: оригінал
14
206
0
ЄС виділить Укрзалізниці майже 43 млн євро для реалізації євроінтеграційних проєктів. До них входить пункт реконструкції споруд залізниці на Буковині.
Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration
Укрзалізниці виділять майже 43 млн євро для реалізації євроінтеграційних проєктів. За виділені кошти роботи проведуть і у Чернівцях.
Про це повідомляють у офіційному телеграм-каналі державного перевізника.
Проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1435 мм для забезпечення технологічної сумісності й підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури.
На Буковині у пунктах зазначеної заявки планують реалізувати проєктування реконструкції споруд залізниці з будівництвом колії 1435 мм та електрифікацією.
Роботи проводитимуть на ділянці Львів – Чернівці – Вадул-Сірет – Держкордон.
Проєкт інтеграції залізничної системи України в транспортну систему ЄС погодили в рамках програми Європейського Союзу «Механізм Сполучення Європи» (CEF). Заявку 16 липня 2024 року схвалив Координаційний Комітет програми.
CEF (Connecting Europe Facility) – це фонд Європейського Союзу, створений у 2014 році для інвестицій у транспортні, енергетичні, цифрові та телекомунікаційні проєкти. Зокрема, це основний інструмент для фінансування розвитку Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T).
Нагадаємо, «Шпальта» раніше писала про те, чому Чернівці мають труднощі з залізничним сполученням.