русский корабльнахуй
 
Новини України  23 липня 2024 15:44 

Навчальний рік у школах триватиме з 2 вересня до 30 червня — Шмигаль

підтримай автора: оригінал
14
4.6k
1
Кабінет Міністрів України визначив понеділок, 2 вересня, початком нового 2024/2025 навчального року в загальній середній школі, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
"Сьогодні окремою постановою визначаємо початок нового навчального року в загальній середній школі з понеділка, 2 вересня. І його завершення 30 червня 2025 року", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.
У зв'язку з цим обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території.
Водночас у Міністерстві освіти і науки України нагадали, що в межах затвердженої урядом тривалості навчального року педагогічна рада закладу освіти визначає структуру і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу. "Визначаючи це, вона враховує час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження в навчальному плані й вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що тривалість канікул у закладах освіти не може становити менше ніж 30 календарних днів.
"Отже, заклад освіти може самостійно визначати структуру навчального року та форми організації освітнього процесу. Зокрема, з огляду на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати, якою є безпекова та енергетична ситуація тощо", - наголосили в міністерстві.
Редактор: Аліна Книжник
23-07-2024, 15:44