русский корабльнахуй
 
Останні новини  23 липня 2024 09:31 

Скільки людей отруїлось їжею в Чернівцях

підтримай автора: оригінал
12
-
0
З приходом літа в Чернівцях збільшився ріст харчових отруєнь. Скільки було випадків та з чим це пов’язано дізнавались в завідувачки Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксани Жук.
Харчові отруєння – це захворювання, які можуть бути викликані отруйними продук­тами або мікробами.
Власне, за останні шість місяців у місті зареєстрували 314 випадків гостро-кишкової інфекції, з них 207 діти.
Підписуйтесь на наш Instagram
Оксана Жук пояснює, що з приходом спекотних місяців підвищується ризик харчових отруєнь через кілька факторів:
  • Через високу температуру швидко розмножуються бактерії в продуктах. Особливо це спостерігається, якщо не правильно збережені продукти. Це стосується м’яса, риби та молочних виробів.
  • Оксана Василівна пояснює, що обов’язково потрібно належно мити сезонні овочі та фрукти , адже це також може призвести до отруєнь.
    "Часто отруєння відбувається через купання у водоймах, особливо в дітей" - розповідає Жук.
    Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
    Якщо говорити за червень місяць, то в Чернівцях зареєстровано 64 гострі кишкові інфекції, з них 36 дітей.
    Оксана Жук надає кілька рекомендацій, щоб не отримати харчове отруєння влітку.
    "Зберігайте продукти в холодильнику та термічно обробляйте їжу. Особливо ретельно готуйте м’ясо та яйця. Продукти купуйте лише в перевірених магазинах" - розповідає Оксана Жук.