З приходом літа в Чернівцях збільшився ріст харчових отруєнь. Скільки було випадків та з чим це пов’язано дізнавались в завідувачки Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксани Жук.
Харчові отруєння – це захворювання, які можуть бути викликані отруйними продуктами або мікробами.
Власне, за останні шість місяців у місті зареєстрували 314 випадків гостро-кишкової інфекції, з них 207 діти.
Підписуйтесь на наш Instagram
Оксана Жук пояснює, що з приходом спекотних місяців підвищується ризик харчових отруєнь через кілька факторів:
Через високу температуру швидко розмножуються бактерії в продуктах. Особливо це спостерігається, якщо не правильно збережені продукти. Це стосується м’яса, риби та молочних виробів. Оксана Василівна пояснює, що обов’язково потрібно належно мити сезонні овочі та фрукти , адже це також може призвести до отруєнь.
"Часто отруєння відбувається через купання у водоймах, особливо в дітей" - розповідає Жук.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
Якщо говорити за червень місяць, то в Чернівцях зареєстровано 64 гострі кишкові інфекції, з них 36 дітей.
Оксана Жук надає кілька рекомендацій, щоб не отримати харчове отруєння влітку.
"Зберігайте продукти в холодильнику та термічно обробляйте їжу. Особливо ретельно готуйте м’ясо та яйця. Продукти купуйте лише в перевірених магазинах" - розповідає Оксана Жук.