русский корабльнахуй
 
Чернівці  22 липня 2024 12:41 

З Наталії Гусак зняли підозру у справі про службову недбалість

підтримай автора: оригінал
12
611
0
Докладніше про справу - читайте у матеріалі.
З Наталії Гусак, голови Нацслужби здоров'я України, знято підозру у справі про службову недбалість. Відповідне рішення ухвалив Київський апеляційний суд, воно оскарженню не підлягає. Про це Наталія Гусак повідомила у фейсбуці, пише МА АСС.
Нагадаємо, Наталію Гусак підозрювали у службовій недбалості, яка призвела до розтрати понад 2 мільйонів бюджетних гривень. Підозру посадовиці оголосили 27 жовтня 2023 року.
За даними слідства, у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одним із спеціалізованих державних підприємств виконувалися роботи щодо адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я. За результатами виконання цих робіт держпідприємством складено акт здачі-приймання послуг, в який включено всі роботи згідно договору та відомості про певний обсяг робіт, які фактично не виконувалися. Офіс Генпрокурора повідомляв, що голова НСЗУ належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору
У коментарі журналістам Наталія Гусак повідомляла, що винною себе не вважає й що підрядник надав усі передбачені договором послуги. Водночас вона сумнівається в об'єктивності слідства.
Як відомо, Наталія Гусак - буковинка. Була регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоров'я в Чернівецькій та Івано-Франківській областях Програми ULEAD з Європою. На початку 2020 року стала заступницею голови Чернівецької ОДА.