русский корабльнахуй
 
Новини України  21 липня 2024 11:41 

Назвали регіони, де найбільше відключають світло

підтримай автора: оригінал
10
1.5k
0
Київ та Дніпропетровська область найбільше страждають від нерівномірного розподілу енергопостачання в Україні.
Про це заявив генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко у Facebook.
З 20 липня компанія Укренерго вперше задіяла менш як чотири черги відключень одночасно. Проте, попередні тижні були важкими, з більш жорсткими обмеженнями, що проявилися нерівномірно по регіонах.
Коваленко звернув увагу, що деякі регіони зазнають більших обмежень, ніж інші. Зокрема, Київ та Дніпропетровська область страждають найбільше, що викликає питання щодо справедливості розподілу енергоресурсів.
"Ми всі очікували покращення ситуації після виходу з ремонту одного атомного блока. Але столиця цього поки не відчула - чому так треба з‘ясовувати", – сказав Коваленко.
Він зазначив, що вдень 19 липня обмеження були зняті для Одеси та Львова. Це викликало у Коваленка бажання зрозуміти, чому підходи до різних регіонів настільки різняться.
Коваленко також повідомив, що через історично аномальну спеку цього тижня у Києві та Україні було побито кілька температурних рекордів, що вплинуло на роботу енергетичної інфраструктури. Це призвело до аварій та збоїв у роботі автоматики у 2% будинків. У випадку збоїв в роботі обладнання, мешканці повинні звертатися до оператора системи розподілу або до своїх ОСББ, ЖБК чи керуючих компаній.
Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко пояснив, що у Києві критична інфраструктура споживає вдвічі більше електроенергії, ніж у середньому по країні. Це робить графік відключень складнішим, і в деяких районах міста світло може бути відсутнє до 20 годин на добу.
Редактор: Людмила Осадчук
21-07-2024, 11:41