русский корабльнахуй
 
Новини  20 липня 2024 18:00 

У Львові 21 липня прощатимуться з Іриною Фаріон

підтримай автора: оригінал
13
-
-
Прощання з мовознавицею та громадською діячкою Іриною Фаріон, яку застрелили 19 липня, відбудеться в її рідному місті Львові 21 липня, чин похорону розпочнеться наступного дня.
Про це повідомила донька вбитої науковиці Софія Семчишин.
Парастас за Іриною Фаріон розпочнеться 21 липня о 19:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові за адресою вулиця Театральна, 11. Попрощатися можна буде до 22:00 у храмі.
Чин похорону розпочнеться 22 липня о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховають громадську діячку на Личаківському кладовищі на центральній алеї (поле № 22, неподалік могили Володимира Івасюка).
“Сумуємо невимовно. Ти для нас — наше життя… Ми будемо робити все, щоб втілити Твою ідею у життя і щоб Ти побачила Україну Твоєї мрії: українську, сильну, наступальну, Україну-переможця! Любимо!” — наголосила донька мовознавиці.
Нагадаємо, поліція 19 липня о 19:30 отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею була Ірина Фаріон. Саме там жила мовознавиця.
Її госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. 60-річна громадська діячка померла після 23:00 — у неї не витримало серце.
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають президентові Володимиру Зеленському щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон.
Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. Як імовірні версії вбивства слідчі розглядають громадсько-політичну діяльність Фаріон та особисту неприязнь до неї.
Мешканці будинку загиблої розповідали, що протягом кількох тижнів бачили підозрілого молодика, який із ранку й до вечора сидів на лаві неподалік її будинку. Глава МЗС Ігор Клименко сказав, що про цього чоловіка поки що нічого невідомо, однак він дійсно кілька днів перебував поблизу будинку у визначений час і, ймовірно, він і є нападником.