русский корабльнахуй
 
Надзвичайні ситуації  20 липня 2024 00:07 

Укренерго почало пом'якшувати графіки відключення світла. Графік на Буковині 20 липня

підтримай автора: оригінал
11
2.5k
0
У суботу, 20 липня, графіки відключень світла в Україні вперше за кілька тижнів діятимуть не всю добу.
Відповідну інформацію було опубліковано в Telegram-каналі Укренерго, інформує “Слово і діло”
Згідно з прогнозом енергетиків, обмеження не діятимуть у період з 02:00 до 05:00.
«З 13:00 до 24:00 діятимуть дві черги відключень. В інші години доби буде застосована одна черга відключень», – зазначено у повідомленні.
Графік відключень у Чернівецькій області 20 липня:
У випадку різкого непрогнозованого збільшення навантаження на мережі диспетчер зобов'язаний негайно вжити заходів, щоб його знизити. Такі аварійні відключення застосовуються незалежно від складених графіків.
Графік може змінюватися залежно від оперативної ситуації в енергосистемі країни. Законодавство зобов’язує оновлювати інформацію кожні 30 хв, тому докладатимуть усіх зусиль, щоб вимушені зміни у графіку застосовувати виключно за рахунок годин сірої зони. Й залишати максимально незмінними години заживлення та знеструмлення у кожній групі.
Нагадаємо, вчора в Укренерго спрогнозували поступове пом'якшення графіків відключень найближчим часом. При цьому у середньостроковій перспективі відносно стабільна ситуація з енергопостачанням очікується у серпні-вересні.
Сьогодні ж стало відомо, що Державна інспекція енергонагляду провела перевірки застосування графіків погодинних відключень у шести областях та виявила численні порушення.
Також повідомлялося, що Кабмін заборонив відключати світло на прифронтових територіях і біля кордону з рф та Білоруссю.