русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  19 липня 2024 14:47 

На Буковині встановлять потужну сонячну електростанцію: банки почали видавати кредити для альтернативних джерел енергії

підтримай автора: оригінал
14
5.4k
0
У Чернівецькій області за "Доступні кредити 5-7-9%" встановлять сонячну електростанцію.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.
Українські банки почали видавати перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Сенс Банк видав перший кредит на придбання та встановлення українським виробником сонячної електростанції потужністю 1 МВт. І це зроблять у Чернівецькій області.
В рамках розширення “Доступні кредити 5-7-9” для бізнесу на відновлення енергетичних спроможностей Sense Bank видав кредит компанії, яка займається виробництвом, а також продажем металевих конструкцій. За ці кошти виробник побудує у Чернівецькій області сонячну електростанцію потужністю 1 МВт мегават. Для прикладу – цієї електроенергії достатньо, щоб забезпечити електроенергією приблизно 360 квартир. Річна генерація станції складатиме 1150 МВт годин електроенергії. Загальна сума кредиту становить 14,2 мільйона гривень. Строк погашення – п’ять років.
"Розвиток альтернативних джерел електроенергії, у сучасних умовах, є надзвичайно важливим напрямом діяльності для всієї України. Суспільство потребує кредитних рішень для подолання енергетичної кризи і такі рішення є та вже працюють. Розширення державної програми "Доступні кредити 5-7-9%", а також запуск інших кредитних продуктів від банківського сектору, дозволяє всім верствам населення долучитись до розбудови сильної та незалежної енергосистеми. Наша команда буде розвивати цей напрям кредитування для наших клієнтів як один з найпріоритетніших", - підкреслив Голова правління Sense Bank Олексій Ступак.
Редактор: Людмила Осадчук
19-07-2024, 14:47