русский корабльнахуй
 
Обласна влада  18 липня 2024 20:40 

На першій нараді нового заступника Запаранюка мобільних операторів зобов'язали забезпечити на Буковині 10 годин роботи мережі під час відключення електроенергії

підтримай автора: оригінал
14
3.6k
1
Під головуванням заступника начальника Чернівецької ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації (CDTO) Валентина Пабата відбулось засідання робочої групи з питань забезпечення безперебійної роботи мобільного зв’язку в усіх громадах області.
Як повідомляє Чернівецька ОВА, національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій ухвалив рішення, яке має посприяти покращенню якості надання послуг мобільного зв'язку та доступу до мережі Інтернет в умовах планового, аварійного, незапланованого та/або вимушеного відключення електропостачання інфраструктури електронних комунікаційних мереж в умовах воєнного стану.
Мобільних операторів зобов'язали забезпечити 10 годин роботи мережі під час відключення електроенергії. Уже до 1 жовтня 2024 року 60 % базових станцій операторів повинні бути забезпечені автономним резервним живленням, а до кінця січня 2025 року – 100 %. До 1 грудня 2024 року не менше як 25 % базових станцій в кожній області мають підключити обладнання до генераторів або обладнати його акумуляторами, щоб воно працювало 72 години за відсутності електроенергії.
З головами територіальних громад, лідерами цифровізації та представниками мобільних операторів «Київстар», «Лайф Селл» та «Водафон» в області обговорили проблемні питання та можливості їх вирішення.
«Сьогодні необхідні діалог та злагоджена робота для того, щоби мобільний зв'язок на території області був безперебійним. Розробляємо спільну стратегію вирішення проблем, зокрема порушили питання забезпечення операторів стільникового зв’язку вільною генерацією, генераторами та паливом для них, обговорили логістичні питання», - зазначає Валентин Пабат.