русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  18 липня 2024 18:59 

Запасіться водою і терпінням: у Чернівцях ще дві ночі буде сухо у кранах

підтримай автора: оригінал
16
2.4k
0
У четвер та п'ятницю, 18 та 19 липня вночі водопостачання в Чернівцях буде обмежене з 23:00 до 07:00.
Про це повідомляє Чернівціводоканал, пише molbuk.ua
Води не буде у зв'язку із наповненням резервуарів чистої води.
"Ми постійно повинні підтримувати критичний запас води і, дякувати Богу, у нашого міста резерви є більшими, ніж у деяких інших містах України. У таку погоду воду використовують вдвічі більше, аніж в інші місяці, тому і підтримувати необхідний мінімум в резервуарах важче. Поки що обмежуємось нічними відключеннями, вводити денний графік, як це відбувається в інших містах України, поки що немає необхідності", - зазначають у водоканалі.
Після запуску міської системи водопостачання насосні станції не одразу включаються для підняття води на верхні поверхи (або відсутня електроенергія, або занадто низький тиск в мережі), це також може бути причиною відсутності води в країнах мешканців верхніх поверхів.
У водоканалі також пояснили, чому резервуари чистої води важливі для міста:
"Долаючи 59 кілометрів магістральної траси з Дністра, проходячи крізь водоочисні станції, вода потрапляє і накопичується у резервуарах чистої води. Вони знаходяться на одній із найвищих точок нашого міста. Потім вода самоплинно поступає вниз, до мешканців.
Оскільки рельєф Чернівців не рівномірний, подекуди її потрібно підняти додатковим тиском , включаються насосні станції додаткової підкачки. У випадку, якщо у резервуарах чистої води недостатнє наповнення, міська мережа може припинити функціонування взагалі", - пояснюють фахівці.
Раніше повідомлялося, що уночі 16 та 17 липня вода в місто буде подаватись в обмеженому режимі (з 23:00-07:00) Нижні поверхи воду матимуть, верхні - навряд чи.
Редактор: Галина Олійник
18-07-2024, 18:59