русский корабльнахуй
 
Право  18 липня 2024 15:50 

Готуйтеся: в Україні різко підвищать податки, а для ФОПів запровадять новий збір. Подробиці

підтримай автора: оригінал
12
1.4k
2
Кабінет Міністрів готується затвердити для подальшого розгляду у парламенті законопроєкт про підвищення податків. Заплановано масштабні зміни, зокрема запровадження нового збору для ФОПів.
В Україні важка ситуація в економічній сфері – гостро не вистачає коштів на потреби, зокрема на оборонні витрати. Потрібні значна сума – близько 140 млрд грн. Про це повідомив депутат від фракції "Голос", заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, пише Today.ua.
Стало відомо про головні нововведення, які запланував уряд. Військовий збір збільшать з 1,5% до 5%. Фізичні особи-підприємці раніше не сплачували цей податок. Проте очікується, що він тепер їх не омине. Остаточне рішення щодо цього питання ухвалюватиме Верховна Рада.
ФОПів першої, другої та четвертої груп хочуть змусити сплачувати військовий збір у розмірі 5% з розрахунку двох мінімальних зарплат на місяць. Станом на липень 2024 року це 800 грн. Для ФОП третьої групи не буде чіткої суми. Планується, що вони сплачуватимуть військовий збір у розмірі 1% доходу.
Також ініційовано підвищення ставки військового збору до 30% для підприємств, які проводять роздрібну торгівлю ювелірними виробами із золота, платини та дорогоцінного каміння.
Очікується запровадження військового збору 15% від вартості набутого рухомого майна підприємствами, організаціями, установами та фізичними особами, що набувають право власності на легкові авто, які вперше реєструються територіальними органами МВС.
Передбачено військовий збір 5% від доходу з продажу нерухомості фізичними особами, які протягом звітного податкового року продали понад один об'єкт.
Також запропоновано встановлення специфічної ставки акцизного податку 0,1 євро на 1 л солодкого напою.