русский корабльнахуй
 
Митниця  17 липня 2024 18:23 

П’ять новин неймовірної корупції на митниці в час війни. І це лише у липні!

підтримай автора: оригінал
12
10.4k
4
Центр протидії корупції навів в новинах п’ять вражаючих фактів корупції, які зафіксовані на українській митниці лише у липні цього року. Ці новини вкотре нагадують, що найближчим часом нам не обійтись без справжньої реформи митниці.
Тим більше реформування митниці - важлива умова як для отримання західних грошей, так і інтеграції до ЄС загалом. Хоча в першу чергу це потрібно всім нам, а не Заходу. Отже:
Новина №1. НАБУ і САП затримали ділків, які пропонували 1 млн доларів за посаду керівника Львівської митниці, а посади очільників Волинської і Чернівецької митниці оцінили у 500 тисяч доларів та 200 тисяч доларів відповідно.
Новина №2. На Прикарпатті СБУ та ДБР затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерів. В обмін на хабарі посадовець «гарантував» підприємцям не створювати перешкоди під час розмитнення товарів.
Новина №3. На Рівненщині НАБУ і САП затримали начальника одного з управлінь митниці, який налагодив отримання хабарів за «допомогу» фірмам в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпорту.
Новина №4. СБУ затримала керівників Департаменту Держмитслужби, які «обклали даниною» регіональні митниці. За різні суми хабарів фігуранти «гарантували» відсутність штучних перешкод у діяльності.
Новина №5. НАЗК встановило, що посадовець Одеської митниці за перший рік великої війни придбав 5 автівок на 7 млн грн. Зокрема, Mercedes-Benz GLS 400, Mercedes-Benz S 450, Audi A5, Audi A6 та Audi A4.
Різниця між заробленим та витраченим на авто - 3,2 млн грн. Тепер цю суму, завдяку впровадженому з подачі ЦПК механізму, можуть конфіскувати.
Отже, митниця залишається величизною корупційною чорною дірою, через яку бюджет недоотримує десятки мільярдів гривень. Де призначають не на чесних конкурсах, а за гроші. Цьому потрібно класти край, йдеться у публікації ЦПК.