русский корабльнахуй
 
Україна  17 липня 2024 15:15 

З російського полону повернули 95 наших захисників

підтримай автора: оригінал
13
661
0
Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники.
Сьогодні, 17 липня, в Україну з російського полону повернулися 95 захисників, пише Медіа агентство АСС з посиланням на телеграм-канал омбудсмана Дмитра Лубінця.
Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники.
«Чимало рідних за тривалий час отримали телефонні дзвінки від повернутих. Також рідні тих, кого вдалося сьогодні повернути, отримають офіційне сповіщення від Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими», - йдеться у повідомленні.
Воїни поїдять, отримають чистий одяг, їх оглянуть лікарі, призначать необхідне лікування та реабілітацію.
Як уточнює Координаційний штаб, серед звільнених – 49 воїнів ЗСУ (в тому числі учасник "повітряного мосту", який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на "Азовсталь", щоби допомогти заблокованим там підрозділам, та двоє з Повітряних сил), 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро з Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє з Державної спеціальної служби транспорту і один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.
Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів.
Серед хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці "Азовсталі"), 41 воював на Донецькому напрямку, по дев’ятеро – на Луганському та Запорізькому, по троє – на Херсонському та Харківському. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів.
Загалом з полону від початку повномасштабного вторгнення вдалося повернути 3405 людей.