русский корабльнахуй
 
Надзвичайні ситуації  16 липня 2024 22:18 

Графіки відключень світла у середу діятимуть цілодобово по всій Україні. Яка ситуація на Буковині

підтримай автора: оригінал
10
1.7k
0
Фото: Укрінформ
У середу, 17 липня, заходи обмеження споживання електроенергії діятимуть протягом доби.
Про це НЕК «Укренерго» повідомляє у Фейсбуці.
Зокрема, З 00:00 до 6:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень.
З 6:00 до 17:00 і з 22:00 до 24:00 діятимуть три черги.
З 17:00 до 22:00, під час вечірнього піку споживання, будуть задіяні чотири черги відключень одночасно.
16 липня внаслідок виходу з ладу обладнання на одному з енергооб'єктів чотири черги відключень застосовуються упродовж всієї доби.
Графік відключення світла на Буковині 17 липня:
У випадку різкого непрогнозованого збільшення навантаження на мережі диспетчер зобов'язаний негайно вжити заходів, щоб його знизити. Такі аварійні відключення застосовуються незалежно від складених графіків.
Графік може змінюватися залежно від оперативної ситуації в енергосистемі країни. Законодавство зобов’язує нас оновлювати інформацію кожні 30 хв, тому ми будемо докладати усіх зусиль, щоб вимушені зміни у графіку застосовувати виключно за рахунок годин сірої зони. Й залишати максимально незмінними години заживлення та знеструмлення у кожній групі.
Що таке черга відключення
"Укренерго" пояснює, що черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават.
Споживачі кожної області, яких можна відключати, поділені на 6 черг. Споживання кожної області відрізняється за обсягами, оскільки залежить від споживання об'єктів критичної інфраструктури.
Скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно – визначає "Укренерго" для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго в кожному регіоні.
Умовно, 1 черга графіків – 4 години обмежень за добу, 2 черги – 8 годин обмежень за добу, 3 черги – 12 годин обмежень за добу, 4 черги – 16 годин обмежень за добу. Але як протягом доби розподілити це навантаження – розраховують обленерго та формують відповідні графіки для кожного регіону.