русский корабльнахуй
 
Новини  16 липня 2024 14:20 

Від завтра кардинально зміняться правила перебування на вулиці для військовозобов'язаних

підтримай автора: оригінал
14
2.3k
0
Без поліції працівники ТЦК не мають права на затримання громадян Від завтра кардинально зміняться правила перебування на вулиці для військовозобов'язаних українців – чоловіків віком від 18 до 60 років.
1. Їм потрібно мати із собою військовий квиток. Його працівники ТЦК та поліцейські почнуть перевіряти поряд із тим, чи оновлено дані, як цього вимагає новий закон про мобілізацію.
Військовий квиток може бути як у паперовій, так і в електронній формі, згенерований у додатку "Резерв+". При цьому, якщо у квитку прострочена медкомісія (тепер її потрібно перепроходити раз на рік), військкоми можуть виписати прямо на вулиці повістку на ВЛК.
Якщо квитка немає - це порушення закону, і може бути виписаний штраф. Також за наявності ресурсів у патруля порушника можуть доставити до ТЦК.
2. З 17 липня необхідно мати оновлені дані для ТЦК. Інакше застосовуються абсолютно ті ж самі заходи - штраф, повістка для уточнення даних (але не на ВЛК) або "доставка" у ТЦК прямо з вулиці.
3.Затримувати людину має право лише поліція - у тому числі, якщо вона входить до складу "груп оповіщення" (зведених загонів, що складаються з представників ТЦК та Нацполіції). Без поліції працівники ТЦК не мають права на затримання.
4. Також копи, за новим законом про мобілізацію, можуть перевіряти на вулиці наявність усіх необхідних військово-облікових відомостей – військового квитка та оновлення даних. І звіряти документи, які їм пред'являють, із даними реєстрів.
Якщо виникає розбіжність, чоловікові "запропонують прибути до ТЦК" або випишуть повістку на місці (останнє має право робити лише працівник ТЦК та СП).