русский корабльнахуй
 
Україна  15 липня 2024 15:49 

Україна наразі займається розробкою власної далекобійної зброї, якою зможе бити по території Росії. У НАТО нас приймуть після війни - Зеленський

підтримай автора: оригінал
18
901
1
Україна наразі займається розробкою власної далекобійної зброї, якою зможе бити по території Росії.
Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час пресконференції, інформує Цензор.НЕТ.
"Зараз всі думають, як зберегти енергетику, і це правда. Збереження нашої енергетики частково, скажу вам чесно, залежить і від того, що ми завдали потужні удари по генеруючих енергетичних об'єктах рф. І тепер ми можемо говорити з партнерами про те, що ми можемо вирішити питання енергетичної безпеки. Бо це для всіх стало дуже важливо", - зазначив глава держави.
Зеленський заявив, що вважає несправедливою заборону деяких партнерів бити вглиб території рф.
Президент додав, що раніше навіть удари по території рф зі зброї українського виробництва теж критично сприймалися західними партнерами України через страх "ескалації", втім наразі питання щодо ударів українською зброєю уже ніхто не порушує.
На запитання про розробку Україною власної далекобійної зброї, окрім дронів: "Окрім дронів, так ми займаємося іншими системами, які дозволять нам бути більш далекобійними".
Тема вступу України до НАТО.
99% країн-членів НАТО на боці України. Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час пресконференції, інформує Цензор.НЕТ.
Він зазначив, що членство України в НАТО буде залежати від ситуації на полі бою.
"Я не бачу, щоб нас кудись штовхали (до перемовин з росією)", - стверджує Зеленський.
"Чи достатньо нам допомагають? Для перемоги допомагають недостатньо, інакше ми б вже перемогли і втрат було б менше. Для того щоб триматися - допомоги достатньо", - додав глава держави.
"Україна отримає запрошення і членство в НАТО одразу після закінчення війни", - також заявив президент.