русский корабльнахуй
 
Надзвичайні ситуації  15 липня 2024 13:12 

Буковинські енергетики пояснили, чому так багато відключень світла: "Дадуть команду п’ять разів на добу змінити графік, ми будемо це робити"

підтримай автора: оригінал
15
2.6k
3
Через аномальну спеку споживання в Україні досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття, – це сьогодні фіксує НЕК Укренерго. І з огляду на прогнози синоптиків, спека протримається ще певний час, тому споживання і далі буде на пікових позначках.
Як повідомляє АТ “Чернівціобленерго”, для компенсації дефіциту енергії в системі, Укренерго щодня залучає імпорт та аварійне постачання від енергосистем країн Європи. Водночас, на європейському континенті також тримаються екстремально високі температури, тому споживання зросло і у наших сусідів. І тому їхня допомога Україні обмежена. І саме тому, поки що відключень за графіками у нас буде багато.
"Розуміємо, що ви маєте право сердитися і навіть гніватися на знеструмлення. Дехто крайньо – винними назначили Обленерго. Хоча ми так само, як і ви живемо в умовах відключень, і щодня наші домівки та побутова техніка також – без світла. Якщо ваш гнів на енергетиків вам допомагає пережити цей скрутний час – на здоров’я. Але ці емоції ніяк не змінять ситуацію: поки енергоблоки перебувають в ремонті й споживання буде значним, відключень також буде багато. Ще кілька наступних днів.
І якщо, диспетчери НЕК Укренерго будуть п’ять разів на добу надавати нам команду змінити графік, ми будемо його оновлювати п’ять разів на добу. Така наша робота у ситуації з дефіцитом в енергосистемі, до якої призвели росіяни та їхні ракети. Але ми з вами усе витримаємо і будемо працювати попри усі негаразди, щоб усі рашисти луснули від своєї злоби та ненависті до українців", - йдеться у повідомленні буковинських енергетиків.
Дізнатись номер своєї групи можна за пошуком - https://is.gd/jvxPFP
Графік відключення світла на Буковині 15 липня станом на 13.00 годину: