русский корабльнахуй
 
Чернівці  14 липня 2024 17:24 

На Буковині працює контактний мінізоопарк: тварин можна погодувати та погладити

підтримай автора: оригінал
15
4.4k
0
Гостей чекають щодня з 8:00 до 17:00 години. Вхід для всіх охочих безкоштовний.
Дикі кабани, олені благородні, віслюки, поні, чорні африканські страуси і павичі: у Ломачинецькому лісництві, що на Сокирянщині, вже понад 10 років працює мінізоопарк.
Тварин тут утримують у напіввільних умовах, їх можна сфотографувати, погладити і погодувати. Саме тому звіринець люблять відвідувати і дорослі, і малеча, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Чернівецьку обласну раду
«Зоопарк ми облаштували з просвітницькою метою, щоб діти могли побачити диких тварин, які живуть у наших лісових масивах. Окрім них утримуємо також страусів, їх привезли із Закарпаття», – розповідає лісничий Андрій Маковійчук.
Для тварин облаштовані комфортні вольєри. Так, у страусів є спеціальне місце для вигулу, а кабанам організували невеличке болітце, щоб можна було займатися спа-процедурами.
Щороку олені і кабани приводять потомство. Коли малюки підростають, частину звірів лісівники випускають в дику природу. Таким чином збільшують популяцію тварин у регіоні.
Окрім тварин, на території лісництва є дендропарк із рідкісними рослинами та пасіка. Гостей чекають щодня з 8:00 до 17:00 години. Вхід для всіх охочих безкоштовний.